Ce puteti face prin zona

Muzeul Marinei

Muzeul Marinei Romane a fost infiintat prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1127 din 29 mai 1969, publicata in Buletinul Oficial al R.S.R., Anul V, nr. 63, p. I, din 2 iunie 1969 si autentificat ca institutie de interes republican, muzeu de categoria I, unic in tara. A fost deschis oficial la 3 august 1969 la Constanta, amplasat in sediul fostei Scoli Navale si prezinta istoria marinei romane.

Muzeul Marinei este organizat pe criteriu tematico-cronologic si are mai multe sectii prezentate in 30 de sali cu o suprafata de 10 775 m2. Muzeul are un numar total de 37 800 piese, 33 de colectii din care 22 colectii muzeu, 8 fond documentar si 3 diverse.

Prin Legea nr. 311/2003 a Muzeelor si colectiilor publice, Muzeul Marinei Romane a fost reconfirmat ca muzeu de importanta nationala, al doilea din cadrul Ministerului Apararii Nationale si singurul din Dobrogea.

Muzeul Marinei Romane este adapostit in prezent de catre fosta Scoala Navala Superioara din Constanta (1908), clădire monument istoric.

Muzeul Marinei

Muzeul Marinei

modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti, dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati: